Rubik Hub – la ceas aniversar!!!

2018 este un an de referinţă pentru mulţi dintre antreprenori, ca de altfel pentru întreaga comunitate de afaceri din Regiunea de dezvoltare Nord-Est. Unul dintre motive ar fi şi acela că, în acest an, la 25 mai 2018, am aniversat 1 an de la înfiinţarea celui mai important incubator de afaceri din Moldova, Rubik Hub din Piatra Neamț.

Sigla

Drumul început în urmă cu 1 de an, pe care cei ce, într-un fel sau altul, reprezintă cubul Rubik îl continuă acum, a fost unul plin de suişuri şi coborâşuri, de împliniri şi neîmpliniri, de clipe grele dar şi de imense satisfacţii. Graţie dăruirii celor care au îmbrăcat de-a lungul timpului tricourile Rubik pentru a se arunca în luptă cu adversarul necunoscut sau cu acele cronometrului, graţie fondatorilor și mentorilor, numele Rubik Hub a ajuns astăzi cunoscut şi respectat atât în plan local, cât şi în plan naţional sau internaţional.

IMAG2041

Rubik Hub s-a lansat la Piatra Neamț pe 27 mai 2017. Scopul lor declarat a fost să stimuleze potențialul creativ și inovator din regiune. În spațiul de coworking pot lucra elevi, studenți, freelanceri, investitori și startup-uri. Rubik Hub are forma unui ONG și încearcă să fie o punte între zona publică și cea privată. Rubik Hub e proiectul celor de la Agenția de Dezvoltare Regională Nord-Est, dar a fost construit cu o investiție de peste 100.000 de euro obținuți din sponsorizări de la Dedeman Bacău și Dinamic 92 Piatra Neamț.

Situat într-o locație de poveste, în Ștrandul Tineretului, Rubik Hub a fost ridicat cu răbdare într-un fost restaurant, astăzi un loc modern din care 30-40% din spațiu îl reprezintă zona de coworking, iar restul sunt spații de socializare, întâlniri și conferințe.

La eveniment au participat oficialități locale (Vasile Asandei – directorului Agenţiei pentru Dezvoltare Regională Nord Est, Dragoș Chitic – primarul Municipiului Piatra Neamț), importanți oameni de afaceri (Dinamic 92, cel mai important distribuitor de anvelope din România, Ramona Vinca de la Vinca SRL, mare  importator de marmura, granit, travertin și piatră naturală din Moldova, prezenți prin 2 depozite și 2 magazine online cu livrare în toată țara etc.), fondatorii Codecamp Romania Florin Cardasim și Dan Nicola, care au integrat antreprenoriatului în cea mai mare conferință de IT&TECH din Romania, reprezentați ai universităților partenere în proiectul RubikEDU (UVAB și Universitatea „Ștefan cel Mare” din Suceava), tineri antreprenori etc.

IMAG2031

IMAG2053

Aflându-ne printre cei au trăit cu maximă intensitate sentimentul mândriei de a fi incluși în comunitatea Rubik, dorim să le mulțumim și să-i felicităm în acelaşi timp pentru aceste momente în care – de-a lungul anului – ne-au consiliat și sprijinit. Şi suntem siguri că, prin dăruirea celor care activează în cadrul Rubik Hub și prin spiritul de luptă pe care le-au dovedit până acum, prin talentul care i-a dus la obţinerea performanţelor, ne veţi încânta şi ne veţi umple inimile de bucurie şi în anii care vin.

ScanImage002
Enter a caption

Nu în ultimul rând, dorim mult succes tuturor celor care le revine misiunea, deloc uşoară, de a alinia incubatorul la provocările mediului de afaceri, de a găsi cele mai bune soluţii în planul dezvoltării, marketing-ului şi promovării, atragerii de sponsori şi susţinători, de identificare a talentelor şi creşterii generaţiilor viitoare de antreprenori.

         La mulţi ani Rubik Hub!!!

 

Advertisement

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s