Bursa locurilor de muncă

SAS în colaborare cu A.J.O.F.M. Bacău a organizat în data de 19 octombrie 2018, începând cu ora 9:00, în Holul central al Corpului B  al UVAB Bursa locurilor de muncă pentru studenți și absolvenți.

Acțiunea și-a propus să faciliteze contactul direct între angajatori şi persoanele interesate în obținerea unui loc de muncă. În acest sens, 55 de agenți economici au participat la eveniment având astfel prilejul să-și recruteze personalul direct, fără intermediari, în funcție de cerințele concrete ale locului de muncă pe care îl oferă.

Dintre angajatorii prezenți la eveniment amintim: Centrul Militar Județean Bacău, Aerostar S.A., Barleta S.R.L., Auchan, Kaufland, ISU SMURD etc. având un portofoliu de joburi din mai multe domenii, de la servicii, la confecții, asigurări, vânzări, în total, peste 500 de oferte de locuri de muncă.

Buna desfășurare a evenimentului a fost asigurată de 8 studenți ai Facultății de Științe economice coordonate de Spulber Andreea (SAS), 3 studente ale Facultății de Inginerie, coordonate de Feraru Florina (SAS) și reprezentanți ai Ligii Studenților UVAB, coordonați de Buhuș Ștefănuț-Iulian (președintele Ligii Studențească UVAB).

Conform AJOFM Bacău, la sfârșitul lunii august rata șomajului era de 6,12 la sută, peste 12.000 de persoane fiind în evidențe în căutarea unui loc de muncă. Dintre acestea, doar circa 1800 primeau indemnizație de șomaj. La 20 septembrie, instituția anunța circa 2000 de posturi vacante, în toate domeniile, de la muncitori necalificați, la persoane cu studii superioare.

Lista locurile de muncă vacante la data de 18 octombrie poate fi consultată aici:

Centralizator_18_10_2018

Bursa a fost apreciată de cei mai mulți dintre absolvenții și șomerii care vor să lucreze. „Sunt surprinsă plăcut, nu mă așteptam să fie atât de bine organizată. Am absolvit Facultatea de Științe economice, Contabilitate și informatică de gestiune și mi-am găsit un post în specialitatea mea. Nu am avut un CV pregătit, dar am completat un formular și l-am lăsat la angajator”, ne-a spus Carmen Lenuța Tudor.

Deși activitatea a fost destul de animată (peste 750 de participanți la eveniment), unii angajatorii au spus că participarea șomerilor a fost slabă, iar cei care au venit erau total nepregătiți (fără CV).

Dintre persoanele participante au fost selectate 350 în vederea angajării.      (Sursa: Cotidianul Deșteptarea, accesat 22.10.2018)

Advertisement